Atelier Kameleon

Praktijk voor creatieve begeleiding

hanneke

Hanneke van Helvoort is al haar hele leven op vele manieren creatief bezig. Toen zij  tijdens haar opleiding aan het Fioretticollege in Veghel mocht deelnemen aan een kunstproject (pdf) met verstandelijk beperkte kunstenaars kwam zij voor het eerst in aanraking met de kracht van het beeldend werken.

 

Daarna heeft zij gewerkt binnen de jeugdpsychiatrie en als ambulant  begeleider in gezinnen met kinderen met autisme. Vervolgens als groepsbegeleider bij  Kentalis met dove jongeren, waardoor zij gebarentaal (NGT/ NmG) eigen heeft gemaakt.

 

Sinds 2009 heeft Hanneke haar eigen praktijk Atelier Kameleon waarin zij kinderen en jongeren met autisme, ADHD en andere gedragsproblemen begeleidt. Sinds 2013 begeleidt zij daarnaast mensen die met rouw te maken hebben. Sinds 2017 is Hanneke een samenwerking aangegaan met Bureau voor Pedagogiek waarbij zij praktijklessen verzorgt op de ECO (Educatieve Crisis Opvang).

 

Hanneke is geregistreerd Vaktherapeut Beeldend en is lid van de
FVB (Federatie  Vaktherapeutishe Beroepen)
en de NVBT (Nederlandse Vereniging voor Beeldende  Therapie). Haar registratietraject volgt zij bij de SRVB (Stichting Register  Vaktherapeutishe Beroepen).

Tevens is zij lid van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en de RBCZ zodat zij ook aan de eisen van de WKKGZ voldoet.

logos